perjantai 21. tammikuuta 2011

Perjantaipasteijat

Pastejat on hyvää naposteltavaa vaikka oluen kanssa perjantaina. Hieman kaloreita tosin kertyy taikinasta, mutta saa kai sitä joskus vähän höllätä.

Taikina
150 g margariinia
150 g vehnäjauhoja
1 dl vettä
1/5 tl leivinjauhetta

Täyte
maun mukaan voi laittaa melkein mitä vaan:
Sipulia
Oliivia
Paprikaa
Pestoa
Jotain maistuvaa juustoa esim: vuohenjuustoa tai aurajuustoa

Kaikkia aineksia ei tarvitse laittaa jokaiseen pasteijaan, vaan voi tehdä erilaisia makuyhdistelmiä, se tuo jäänitystä.


Taikina

Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Nypi jauhot ja pehmeä margariini, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa. Kauli taikina neliöksi jauhojen päällä. Käännä taikinan puolikkaat keskeltä päällekäin ja kaulitse. Käännä kolminkerroin ja kaulitse. Toista kääntö ja kaulinta 4–6 kertaa, näin syntyvät voitaikinan kerrokset. Jos taikina pehmenee liikaa, sen voi siirtää kovettumaan jääkaappiin.

Anna taikinan seisoa jääkaapissa 2 tuntia. Kauli taikina ohueksi neliöksi ja leikkaa siitä pienempiä neliöitä, sen kokoisia kuin pasteijoistasi haluat.

Täyte

Pilko ainekset pieniksi ja lisää joukkoon pesto, sekoita. Juustoa ei kannata sotkea vielä tässä vaiheessa sekaan. Sitä laitetaan nokare täytteen päälle ennen pasteijan sulkemista. Vegaani voi jättää juustot pois.

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

Laita täyte neliön kulmaan, ei kuitenkaan ihan reunaan päälle juusto. Käännä kulmat vastakkain. Painele ensin kaikki reunat sormilla, sitten vielä haarukalla. Pistele pasteijan päälle pari reikää haarukalla ja laita uuniin. Päällisen voi voidella munalla tai vegaani voi jättää voitelematta. Paista uunissa kullanruskeiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti